Ta vare på dine bilder

4480883-forstoringsglas-i-fotoalbumDet er rart å tenke på hvordan utviklingen av nye teknologier stadig er i fremgang. Da våre forfedre levde på begynnelsen av 1900-tallet var det å bli fotografert en hendelse som kanskje bare skjedde noen få ganger i løpet av livet, og det å faktisk være fotografen var stort sett bare å glemme. I våre dager har vi derimot teknologi som gjør oss i stand til å ta bilder hvor vi enn går.

Husk å ta sikkerhetskopi av bildene dine

Men det har sine krevende sider også. De aller fleste bilder som tas i dag er digitale, og kommer fra telefon eller digitalkamera. Dette fører til at ikke alle har bildene sine fysisk liggende i huset, men gjerne lagret i telefoner og datamaskiner. Det har åpenbart sine praktiske fordeler, men det har også sine risikoer. Blant annet skal det veldig lite til for at alle feriebildene forsvinner. Derfor er det viktig alltid å ta backup av bildene.

Vis dem frem i all sin herlighet

Å klargjøre bildene for fremvisning er også en måte å ta vare på dem på, særlig fordi man da får større glede av dem. Derfor er det lurt å velge gode rammer som fremhever bildet og gir det en ekstra dimensjon. Dette gjelder kanskje i særlig grad for malerier. Et maleri blir straks mye mer estetisk riktig med et godt valg av ramme, og kvaliteten faller tilsvarende med feil valg av ramme. Det viktigste er å velge den rammen som du personlig syns passer best til bildet eller maleriet.

Ta godt vare på bildene dine

Man vil også gjerne at bildene skal ta seg så godt ut som mulig, særlig de man velger å printe ut på papir. Da er det viktig å behandle bildene sine ordentlig, blant annet med å beskytte dem godt mot omgivelsene. Man må også huske at ingen bilder blir bedre enn utstyret man hadde da man tok dem. Ram inn bildene og vis dem frem , eller beskytt dem i et album. Valg er ditt – det er dine minner!